Kocaeli Duyu Bütünleme

Yaşamak İçin Beslenmek

"Kocaeli ilinde çalışmalarını sürdüren Fizyoterapist Habibe AKIN, bireysel
farklılıklarını dikkate alarak çocuk danışanlarına duyu bütünleme terapisi uyguladı.

Duyusal bütünlemenin kişiliğe ve yetişkinlik dönemi bireysel özelliklere olan etkisini irdeledikçe
fonksiyonel harekete olan ilgisini arttı. Hem duyu bütünleme terapisinde hem de pilates seanslarında disipline ve istikrara önem vermekte ve terapist olarak bireye empati ile yaklaşmaktadır."

Hayatta kalabilmek ve gelişebilmek için beslenmek  isteriz.  Bir bebeğin yeni doğduğunda bile annenin memesini kolayca bulabilmesi hayatta kalma dürtüsüyle ilgilidir.

Birçok  ebeveyn çocuğunun seçmeden her gıdayı, kendi  istediği kadar yemesini  ister.  Fakat bazen bu pek mümkün değildir. Yeme sürecinde duyularımızı uygun bir şekilde organize edebilmek, sakin kalabilmek ve sakinliği sürdürebilmek, yeme  eyleminden  keyif almak ve yeni  besini denemeyi  istemek , yeme süreci  için bazı becerilere sahip olmak gibi kriterler gerekmektedir.

Peki bu kriterlerin hepsine ya da bazılarına sahip olmayan çocuklarda neler gözlemliyoruz ?

Çocuğun  yaşına uygun olmayan yeme alışkanlıkları kazandığı ve akabinde beslenme eyleminin etkilendiği;  sosyal , psikolojik ve medikal  problemlerle seyreden bir süreç  gözlemliyoruz.

Bu süreç  2 haftadan fazla devam ediyorsa yeme bozukluğu şeklinde isimlendiriyoruz.Sonuç olarak her besini tüketememe, kısıtlı menüye sahip olma gibi durumlar gözlemliyoruz. Böyle durumlarda bireyin  lisans eğitimi haricinde eğitim almış bir uzmanla çalışması gerekir.